Vacature Systeemtherapeut (24-36 uur)

Ben jij een ambitieuze systeemtherapeut die samen met collega’s in een multidisciplinaire team het zorglandschap binnen de Stad Utrecht wil innoveren en verbeteren? Dan komt Dokter Bosman graag met jou in contact!

Wat ga je doen?

Binnen onze organisatie zijn we op zoek naar een gezin en relatietherapeut die ervaring heeft in het werken met gezinssystemen. Als systeemtherapeut ben je een expert op het gebied van interacties tussen de verschillende gezinsleden/ systeemleden, maar ook een expert in het aangaan van een samenwerking met betrokken ketenpartners waar we mee samenwerken (huisartsen, andere GZ instellingen, scholen, wijkagenten, buurtteam, SAVE (gezinsvoogden, jeugdreclasseerders), Raad van de Kinderbescherming, formeel en informele steunnetwerk zoals jongerenwerkers, vrienden, familieleden en buren).

Als systeemtherapeut kom je te werken in het wijkteam noordwest van Spoor030. Een multidisciplinair team waarbinnen de systemische visie breed gedragen wordt.

Je biedt bij Spoor030 wijkgerichte, laagdrempelige, specialistische hulp aan kinderen, jongeren en hun gezinnen.  Dit doe je vanuit samenwerking, onder andere met het buurtteam en huisartsen. Consulten kunnen ook écht in de wijk plaatsvinden. De expertise van Spoor030 is aanvullend op die van het Buurtteam.

Over Spoor030

Spoor030 is een relatief jonge organisatie met als visie zo dicht mogelijk bij waar de jongere woont met als idee dat elke hulpvraag waar een gezinslid mee komt opgepakt gaat worden door het behandelteam, wat zeer divers is in samenstelling. Het behandelteam bestaat uit Psychiaters, GZ-psychologen, orthopedagogen, psychologen, vaktherapeuten, systeemtherapeuten en systemisch werkers.

Je komt in dienst Dokter Bosman en werkt voor Spoor030. Kijk voor meer informatie op onze website spoor030.nl of Linkedin om te zien wie er allemaal al bij Spoor030 werken.

Naar wie zijn wij op zoek?

Als systeemtherapeut wordt je bij Spoor030 breed ingezet. We zijn daarom op zoek naar een ervaren systeemtherapeut. Het liefst ervaring met: forensische problematiek, multi-problem gezinnen, scheidingsproblematiek, rouw en verliesverwerking, verbindend gezag, signs of safety, trauma sensitief kunnen werken, cultureel sensitief kunnen werken, expertise op het gebied van ADHD, hechting, autisme, LVB, thuiszittersproblematiek, zelfbeschadigend of suïcidaal gedrag, dwang, angststoornissen, KOPP problematiek, seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Als systeemtherapeut zul je ingezet worden tijdens consulten, intake gesprekken, proces diagnostiek, individuele behandelingen, systeembehandelingen kortdurend of langdurend.

Je bent in staat om zelfstandig te werken, je bent een teamspeler, je bent creatief, waar nodig werk je pro actief, je hebt communicatieve vaardigheden die je inzet om de verbinding te bevorderen en cliënten te motiveren, je bent alert op je eigen veiligheid en die van systeemleden en collega’s, je werkt effectief, je neemt deel aan intervisie en multidisciplinair overleg, je draagt kennis over en staat ook open om te leren van je collega’s.

Wij vragen

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding tot systeemtherapeut met een NVRG registratie;
 • Je kan zelfstandig werken en hebt enige jaren relevante werkervaring;
 • Je hebt een SKJ inschrijving in het beroepsregister voor jeugd- en gezinsprofessionals of kan deze registratie aanvragen;
 • Gezien het brede werkveld is er veel afwisseling binnen en tussen de werkdagen en is een flexibele opstelling belangrijk;

 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wat wij bieden

 • Een uitdagende functie binnen een organisatie met korte lijnen, waar jouw inbreng en expertise op waarde worden geschat
 • De inhoud is leidend, en dat betekent veel minder bureaucratie
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan het innoveren van het zorglandschap
 • De ruimte om samen met andere ambitieuze collega’s Spoor030 verder op te bouwen en te ontwikkelen.
 • Spoor030 volgt de CAO GGZ en Jeugdzorg. Inschaling vindt plaats schaal 60 GGZ op basis van kennis en ervaring.
 • Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met de intentie dit te verlengen naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • De vacature betreft 24-36 uur per week. Werkdagen in overleg.

Wil je meer weten of direct solliciteren?

Nieuwsgierig geworden? Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Ido van der Brug, Manager Zorg, 06-22032700, voor meer informatie of een oriënterend gesprek. Een afspraak maken om eens in de praktijk te ervaren hoe het is om bij Spoor030 te werken is ook mogelijk!

Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Stuur je sollicitatie met een motivatie brief en CV naar Annemarie ter Haar, aterhaar@dokterbosman.nl, onder vermelding van vacature systeemtherapeut.