Pleegzorgmedewerker

“Het leuke van werken bij Spoor030 is dat je werkt in een klein en betrokken team, dicht bij de gezinnen. Het werk is zeer divers en afwisselend. Het is belangrijk om als medewerker flexibel te zijn, mogelijkheden te zien en het netwerk te kunnen betrekken.”

Ellen van Ravenswaaij, pleegzorgbegeleider Spoor030

Ben jij er graag voor pleegkinderen, ouder(s) en pleegouders, zodat kinderen kunnen opgroeien in een stabiele en fijne omgeving? Kom dan werken als pleegzorgbegeleider bij Spoor030 in Utrecht. We zoeken een pleegzorgbegeleider die stevig in de schoenen staat, belangen van pleegkinderen en (pleeg)ouders kan behartigen, zich aan kan sluiten bij alle partijen en zichzelf goed kan positioneren.

Wat ga je doen?

Als pleegzorgbegeleider coördineer je de pleegzorgplaatsing en alles wat daarbij komt kijken. En vorm je samen met ouder(s), pleegouders, de verwijzer en eventuele andere (in)formele betrokkenen een zorgteam. Samen stel je een plan op waarin het belang en de ontwikkeling van het kind centraal staat. Daarnaast onderhoud je het contact met instanties als zoals school, Jeugdbescherming en Buurtteams. Maatwerk daar draait het om. Gelukkig hoef je die puzzel niet alleen te leggen. Binnen je team is een breed scala aan expertises aanwezig. Bovendien werken we nauw samen met partners in de wijk. Fijn om mee te sparren en een casus van verschillende kanten te bekijken.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je beschikt over een ‘hands on’- mentaliteit en zet onze cliënten centraal. Daarbij kom je niet alleen met een oplossing maar zorg je ook voor dat die kan worden gerealiseerd. Creativiteit, probleemoplossend vermogen en communicatie zijn daarbij essentieel. Lukt het jou om zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en de uitdaging aan te gaan meerzijdig partijdig te zijn? De combinatie van denken én doen tekent onze innovatieve organisatie. Natuurlijk beschik je ook over een relevant hbo-diploma (bijvoorbeeld Social Work of Pedagogiek), een geldige SKJ-registratie en een aantal jaar relevante werkervaring in de jeugd- of pleegzorg. Maar we vinden jouw persoonlijkheid minstens zo belangrijk als je CV en SKJ-registratie.

Dit ga je doen

 • Je ondersteunt het kind, de pleegouders en de ouders en bent de schakel tussen hen.
 • Je stelt samen doelen op, legt die vast in een plan en gaat daarmee aan de slag.
 • Je bent een klankbord voor pleegouders en biedt handvatten voor zorg en opvoeding.
 • Je houdt contact met instanties als zoals school, jeugdbescherming en het Buurtteam.
 • Je zorgt dat iedereen zich gehoord en gezien voelt
 • Je werkt zelfstandig en overlegt direct met pleegzorg- collega’s en andere disciplines vanuit het team.

Dit bieden wij

Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:
 • Een bruto maand salaris volgens de cao Jeugdzorg (schaal 9) van € 2.817,36 tot € 4.207,88, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een jaarcontract van 24 uur tot 36 uur per week. Functioneer je goed? Dan zetten we dit contract om in een vast dienstverband.
 • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eigen coach die jou helpt met je persoonlijke doelstellingen en ontwikkeling.

Over Spoor030

Spoor030 is een jonge organisatie die specialistische jeugdhulp biedt in het oostelijke gedeelte van Utrecht. Een stad die voorop durft te lopen met het op een andere manier aanbieden van jeugdhulp door wijkgericht samen te werken vanuit verschillende disciplines en het dagelijks leven van een kind, jongere en het gezin centraal te stellen. En met wijkgericht bedoelen we ook echt in de wijk. Zo gaan we huisbezoek of hebben een gesprek op straat omdat onze cliënten dat graag willen en houden wij verbinding met de wijk en de mensen die er wonen.
Als pleegzorgbegeleider bij Spoor030 kom je in dienst bij onze moederorganisatie Timon, maar werk je vanuit een multidisciplinair team in de wijk. In de praktijk betekent dat dat je aan de slag gaat in de wijk Binnenstad Oost, Noordoost, Overvecht, Noordwest of Zuid. Daar vindt naast ondersteuning door een team van collega’s ook de dagelijkse aansturing plaats. Omdat je in dienst bent van Timon kan je daar ook een beroep doen op de specialistische kennis voor het onderhoud van je kennis en beroepsregistratie.

Over Timon

Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Bij ons ben je er voor kinderen, jongeren en ouders. En ons team is er voor jóu. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond en levensovertuiging. Met ruim 750 bevlogen medewerkers werken we in een groot deel van Nederland. Timon innoveert en groeit. We denken in kansen en zetten graag een stapje extra.

Aan de slag als pleegzorgbegeleider

Solliciteer dan snel op de vacature voor pleegzorgbegeleider. De eerste gesprekken vinden plaats op 2 juli 2024, de tweede gespreksronde zal zijn op 8 juli 2024.

 

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Ellen Ravenswaaij, medewerker Pleegzorg, tel. 06 82 32 95 59.Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met recruiter Kitty Bernardus.

 

Voor indiensttreding is het screeningsbeleid van Timon van toepassing. Deze is altijd opvraagbaar en wordt toegelicht in het arbeidsvoorwaardengesprek.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.