Covid19

De effecten van COVID-19 in de praktijk

We zien dagelijks de effecten van COVID-19 op kinderen, jongeren en gezinnen door een toename in problematiek. Door de pandemie is het afgelopen jaar ook een groot beroep op ons gedaan. Maar door onze opzet en wijkgericht werken konden we snel inzichtelijk maken waar de prioriteiten lagen. En werd intensief de samenwerking opgezocht met onze partners in de wijk. Daardoor konden we in veel gevallen snel en tijdig passende hulp bieden en liepen de wachttijden terug. Dit ondanks het feit dat de pandemie ook gezorgd heeft voor extra uitval van personeel, door ziekte of quarantaine. Maar ondanks de enorme werkdruk lukte het om met elkaar toch de benodigde zorg en inzet te kunnen leveren

Sneller de juiste hulp.

Door aan de voorkant al de juiste professionals mee te laten kijken wordt voorkomen dat problemen verergeren of dat er misschien veel meer inzet nodig is. Omdat sneller kan worden geduid waar de problemen mee samenhangen. En krijgt een kind sneller de juiste hulp.

Ik wist ’s morgens niet hoe mijn agenda er die dag uit zou zien

Voor de pandemie wist ik precies met wie ik afspraken had. En over het algemeen was iedereen ook keurig aanwezig bij een afspraak. Maar nu wist ik ’s morgens niet welke kinderen of jongeren er zouden komen, hoe mijn agenda er uit zou zien en hoeveel afspraken ook echt zouden doorgaan. Daarnaast had ik door de quarantaine van gezinnen veel minder fysiek contact met kwetsbare gezinnen. Iets wat juist in deze periode essentieel was.

Grafiek- Covid
Covid_19