Vacature lid cliëntenraad Spoor030 (M/V)
Je eigen ervaring inzetten en omzetten in adviezen om de dienstverlening en het beleid van Spoor030 waar nodig te verbeteren. Als lid van onze cliëntenraad heb je daar direct invloed op.

Voor onze cliëntenraad zijn we op zoek naar bevlogen en betrokken leden. Wil jij je naar hartenlust inzetten voor onze cliënten? En Spoor030 daar waar nodig van goed inhoudelijk advies voorzien? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Je wordt een van de 6 leden van onze cliëntenraad (voorzitter en 5 leden). En geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Raad van Bestuur over zaken die van belang zijn voor goede, veilige en persoonsgerichte zorg. Daarbij komt een breed scala van onderwerpen aan de orde. Daarnaast zet je je in om cliënten actief te betrekken.

Naar wie zijn we op zoek?
We zijn op zoek naar iemand met een achtergrond in de gezondheidzorg. Met specifieke kennis en/of ervaring in de jeugdzorg, de geestelijke gezondheidszorg of patiënten participatie. Of iemand die een opleiding volgt in de zorg (zoals geneeskunde, gezondheidswetenschappen, psychologie of een vergelijkbare opleiding).

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je ervaring of betrokkenheid hebt met de zorg- en dienstverlening bij Spoor030 bijvoorbeeld als (ex-)cliënt, partner/begeleider of familielid van een cliënt. Je kunt samenwerken en bent sociaal en communicatief vaardig.

Omdat we streven naar diversiteit vinden wij het belangrijk dat de cliëntenraad gevormd wordt door een diversiteit aan leden; van jong tot oud en met verschillende culturele achtergronden. Voor jongeren tussen 13 en 23 hebben we een eigen jongerenraad waarvan een afgevaardigde deelneemt aan de cliëntenraad

Wat wij bieden
Als lid van de cliëntenraad van Spoor030 word je benoemd door de Raad van Bestuur voor de duur van vier jaar. Deze benoemingstermijn kan eenmaal met vier jaar worden verlengd. Daarbij geldt een proeftijd van een jaar. Kandidaten die voor een kortere benoemingsperiode willen kiezen sluiten wij niet bij voorbaat uit van de procedure. Daarnaast bieden wij een uitdagende en interessante functie in een organisatie die volop in beweging is. De mogelijkheid om vanuit een adviesrol invloed uit te oefenen. En verbreedt je netwerk.

De functie van lid van de cliëntenraad betreft een functie op vrijwillige basis. Als lid van de cliëntenraad ontvang je een vrijwilligersvergoeding volgens de regeling die door de cliëntenraad in overleg met Spoor030 opgesteld.

Voor deze functie geldt dat je voorafgaand aan de aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen. De kosten hiervan worden door Spoor030 vergoed

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met hr@spoor030.nl

Bij voldoende kandidaten sluiten wij de vacature. Staat de vacature niet meer op onze site dan kun je niet meer solliciteren.