“Iedereen dichtbij. Professionele ondersteuning in de eigen vertrouwde wijk en grote betrokkenheid van buurtteam en professionals bij iedere zorgvraag. Zo werken we optimaal samen”.
Jet Roetman, pleegzorgbegeleider Spoor030

Maak het verschil als Pleegzorgbegeleider bij Spoor030 en ervaar hoe de manier zoals we in Utrecht werken jou iedere dag opnieuw helpt om (pleeg)kinderen, ouder(s) en pleegouders nog beter te ondersteunen.

Over Spoor030
Spoor030is een jonge organisatie die specialistische jeugdhulp biedt in het oostelijke gedeelte van Utrecht. Een stad die voorop durft te lopen met het op een andere manier aanbieden van jeugdhulp. Door wijkgericht samen te werken vanuit verschillende disciplines en het dagelijks leven van een kind, jongere en het gezin centraal te stellen. En met wijkgericht bedoelen we ook echt in de wijk. Zo gaan we huisbezoek of hebben een gesprek op straat omdat onze cliënten dat graag willen. En houden wij verbinding met de wijk en de mensen die er wonen.

Als pleegzorgbegeleider bij Spoor030 kom je in dienst bij onze moederorganisatie Timon, maar werk je vanuit een multidisciplinair team in de wijk. In de praktijk betekent dat dat je aan de slag gaat in de wijk Binnenstad Oost, Noordoost, Overvecht, Noordwest of Zuid. Daar vindt naast ondersteuning door een team van collega’s ook de dagelijkse aansturing plaats. Omdat je in dienst bent van Timon kan je daar ook een beroep doen op de specialistische kennis voor het onderhoud van je kennis en beroepsregistratie.

Wat ga je doen?
Als pleegzorgbegeleider coördineer je de pleegzorgplaatsing en alles wat daarbij komt kijken. En vorm je samen met ouder(s), pleegouders, de verwijzer en eventuele andere (in)formele betrokkenen een zorgteam. Samen stel je een plan op waarin het belang en de ontwikkeling van het kind centraal staat. Daarnaast onderhoud je het contact met instanties als zoals school, Jeugdbescherming en Buurtteams. Maatwerk daar draait het om. Gelukkig hoef je die puzzel niet alleen te leggen. Binnen je team is een breed scala aan expertises aanwezig. Bovendien werken we nauw samen met partners in de wijk. Fijn om mee te sparren en een casus van verschillende kanten te bekijken.

Naar wie zijn wij op zoek?
Je beschikt over een ‘can do’- mentaliteit en zet onze cliënten centraal. Daarbij kom je niet alleen met een oplossing maar zorg je ook voor dat die kan worden gerealiseerd. Creativiteit, probleemoplossend vermogen en communicatie zijn daarbij essentieel. De combinatie van denken én doen tekent onze snelgroeiende en ambitieuze organisatie. Natuurlijk beschik je ook over een relevant hbo-diploma (bijvoorbeeld Social Work of Pedagogiek), een geldige SKJ-registratie en een aantal jaar relevante werkervaring in de jeugd- of pleegzorg. Maar we vinden jouw persoonlijkheid minstens zo belangrijk als je CV en SKJ-registratie.

Dit bieden wij

  • Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris volgens de cao Jeugdzorg (schaal 9) van € 2.603,56 tot € 3.888,56, afhankelijk van je kennis en ervaring Een jaarcontract.
  • Functioneer je goed? Dan zetten we dit contract om in een vast dienstverband, 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris
  • Een eigen coach die jou helpt met je persoonlijke doelstellingen en ontwikkeling
  • Daarnaast volg je diverse trainingen en opleidingen gericht op jouw functie, zoals: Functiescholing pleegzorg, Contextuele hulpverlening en Traumasensitief werken.

Over Timon
Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Bij ons ben je er voor kinderen, jongeren en ouders. En ons team is er voor jóu. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond en levensovertuiging. Met ruim 650 bevlogen medewerkers werken we in een groot deel van Nederland. Timon innoveert en groeit. We denken in kansen en zetten graag een stapje extra.

Aan de slag als pleegzorgbegeleider
Solliciteer dan op de vacature voor pleegzorgbegeleider. Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Petra Krakeel (Manager Zorg), tel. 06-82320172. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met onze recruiter Evelien.

Voor indiensttreding is het screeningsbeleid van Timon van toepassing. Deze is altijd opvraagbaar en wordt toegelicht in het arbeidsvoorwaardengesprek.